header foto

MHC De Mezen

DAT ZIJN WE SAMEN!

G-hockey

G-hockey bij De Mezen

G-hockey is gewoon hockey, of zoals sommige het noemen ‘Gaaf-Hockey’, voor kinderen of volwassenen met een beperking die op cognitief en/of sociaal emotioneel gebied niet zo goed kunnen meekomen met leeftijdsgenoten in een regulier hockeyteam. 

G-hockey is gewoon heel veel plezier met spelers en trainers. Het kan bij G-hockey voorkomen dat het niet zo snel gaat of dat de concentratie net op iets anders gericht is.

Het eerste begin

MHC De Mezen is in oktober 2015 gestart met clinics en trainingen voor G-hockey o.l.v. Pepijn en Jeroen, met daarna een seizoen lang (2015-2016) gratis trainingen op de zaterdagen. Gedurende het zaalseizoen hebben we wekelijks trainingen georganiseerd in een zaal die druk werd bezocht, ook door onze spelers uit Nunspeet. Inmiddels staat er wekelijks een leuk groep enthousiaste spelers en speelsters die trainen op het hoofdveld!

Ondertussen zijn we sinds dit seizoen gestart met de competitie en hebben we onze eerste wedstrijden gespeeld. Wedstrijden G-hockey worden gespeeld op een klein veld volgens de regels van het 6-tal hockey.

Wil je eens komen kijken, kom dan gerust langs bij een training. Dan kan jij of je ouders eens rustig kijken hoe het eraan toegaat tijdens een training en misschien vind je het ook wel heel erg gaaf!

Dan mag je gewoon 3 keer komen meetrainen om het eens te proberen.

We trainen seizoen 2023/2024 elke woensdagavond van 18:00-19:00 uur op het hoofdveld o.l.v. Jeroen.

Bij vragen of opmerkingen neem gerust contact op met ons middels e-mail: [email protected]


Heb je belangstelling om onze trainersgroep te versterken neem dan contact op met Jeroen. Goede begeleiding is belangrijk dus we kunnen extra versterking altijd gebruiken! Ook als je bijvoorbeeld een stageplaats zoekt.


Een leuk filmpje over G-hockey is te zien via deze link: https://youtu.be/301mNYCE1ws